08 Лютого 2022

МЕРЕЖА «SIGFOX UKRAINE» ПРАЦЮЄ СТАБІЛЬНО

За десять років Sigfox охопив своєю мережею 75 країн світу. Через його мережу в усьому світі понад 20 мільйонів пристроїв обмінюються мільйонами повідомлень щодня, а одними з найвідоміших користувачів у всьому світі є: Louis Vuitton, DHL, PSA, Michelin, Securitas, Total і Airbus.

Дефіцит на ринку електронних компонентів та пандемія Covid-19 – фактори, які вплинули на фінансове положення компанії Sigfox. Тому задля запобігання фінансових труднощів та збереження робочих місць, Sigfox France та Sigfox SA оголосили про пошук та залучення інвесторів для оздоровлення компанії.

СЕО компанії Sigfox Ukraine – Дмитро Озеров, пояснив, як це вплине на роботу мережі:


“В Україні, як і в усіх інших країнах, Sigfox працює через ліцензованих партнерів – Операторів національних мереж. Компанія UTILIX.ONE, яка працює під брендом Sigfox Ukraine розпочала розвиток української мережі Sigfox наприкінці 2020 року.
Можу впевнено сказати, що пошук нових інвесторів в Sigfox і відповідні зміни всередині компанії – не матимуть впливу на роботу мережі та бізнес в інших країнах.
Всі 75 операторів, як наприклад Sigfox Ukraine – незалежні від Sigfox SA і є власниками своїх національних мереж у власних країнах.
Спільнота операторів об’єдналась в асоціацію 0G United Nations, яка продовжує надавати локальні послуги в глобальному масштабі своїм клієнтам та партнерам. OG UN – це досить сильне об’єднання, яке наразі є некомерційним, але в разі потреби може взяти під контроль мережу Sigfox та продовжити подальший розвиток мережі 0G, тільки на інших засадах.”


Сергій Шакун, IT директор компанії «Sigfox Ukraine» зауважує:


“Система білінгу між операторами і моніторинг технічних параметрів мережі розташовані в хмарному сховищі Google і таким чином, доступна операторам і партнерам будь-коли.

Навіть якщо власники Sigfox не досягнуть згоди, то за угодою операторів Sigfox – ми автоматично переймаємо технологічну платформу від Sigfox і продовжуємо підтримувати та розвивати її. Користувачі цього навіть не відчують.”


Наразі в Україні ми розгорнули покриття та розпочали проекти впровадження дистанційного зчитування показників води та тепла, газу, стеження за активами на залізниці, телеметрії сільського господарства.

Sigfox Ukraine продовжує працювати в звичайному режимі, без впливу на роботу мережі та надання послуг нашими клієнтами.