30 Серпня 2021

Понад 10 мільйонів українців отримали доступ до Інтернету речей від мережі Sigfox

Український національний оператор промислового Інтернету речей (мережа 0G) “Sigfox Ukraine” забезпечив покриття мережею Sigfox 25% населення України, що становить понад 10 мільйонів українців.


“Від початку розгортання мережі на території України пройшло трохи більше півроку, а ми вже можемо звітувати про перше значне досягнення — 25 % населення України в зоні дії мережі Sigfox. Це говорить про те, що в нас є потужні інструменти для обчислення даних параметрів та нестримне бажання розвивати мережу 0G в Україні!”

зазначив CEO “Sigfox Ukraine” Дмитро Озеров.


Наразі мережа “Sigfox” діє у Київській, Харківській, Дніпропетровській, Одеській, Полтавській, Черкаській областях. За перші вісім місяців роботи до мережі були приєднані 9 українських міст, серед яких Київ, Дніпро, Харків, Одеса, Вінниця, Кременчук, Сміла, Чорноморськ, Кривий Ріг.


“Наразі ми у “Sigfox Ukraine” зосереджені на цифровізації систем обліку води, газу та тепла. Ми вже успішно завершили кілька пілотних проектів у великих і малих містах України та отримали чудові результати використання бездротової мережі 0G. Наприклад, розумні лічильники з мережею Sigfox працюють з люка глибиною понад 1 метр, покритого металевою кришкою, і передають дані на відстань більше 3 км. В іншому випадку, розумні лічильники, встановлені в житлових будинках в санвузлах та ванних кімнатах за кількома бетонними стінами, передають дані більше ніж на 5 км! Ми прогнозуємо, що глобальна мережа 0G забезпечить надійними даними водопостачальні організації, газові компанії, логістичні підприємства, охоронні агентства, сільськогосподарські товариства України. Вона допоможе пришвидшити процеси цифровізації та модернізації в Україні.”

наголосив Дмитро Озеров.


Дмитро Озеров також зазначив, що український оператор мережі 0G планує забезпечити покриттям 85% населення, а також великі промислові об’єкти та логістичні центри.


“Sigfox Ukraine” — один із наймолодших операторів у сім’ї Sigfox з більш ніж 70 країн. Ми раді підтримати їх зусилля щодо інтелектуального обліку. У відповідь на запит “Sigfox Ukraine” ми надали новий лічильник води, сумісний з мережею Sigfox, за доступною ціною, яка відповідає очікуванням українських клієнтів. Незабаром з’явиться лічильник газу. Також ми цінуємо “Sigfox Ukraine” за підтримку у глобальних контрактах з транснаціональними компаніями в Україні. На даний момент “Sigfox Ukraine” обслуговує клієнтів з Німеччини, Данії, Бельгії та інших країн, що підтверджує статус Sigfox як глобального постачальника послуг Інтернету речей”

прокоментував генеральний директор з глобального продажу та маркетингу компанії “Sigfox”, Глен Робінсон.


Нагадаємо, в Україні глобальний оператор “Sigfox” почав діяти на початку 2021 року. Мережа найширше використовується у житлово-комунальній сфері для введення цифрового обліку комунальних ресурсів, будівельній галузі для контролювання застигання бетону, у логістиці для відстеження рухомого складу, у сільському господарстві для покращення врожаю.