16 Липня 2021

Разом з розвитком мереж 4G i 5G у світі активно розвивається мережа OG , або Інтернет речей

Так, провідний бельгийский телеком-оператор мереж 4G і 5G “Citymesh” придбав бельгійського оператора мережі 0G Sigfox. Таким чином, компанія надала своїм клієнтам можливість підключитися до енергозберігаючого Інтернету речей. Ця подія стала знаковою для європейських країн, оскільки дозволить зробити технологію IoT більш масовою та доступною для бізнесу та кінцевих споживачів.

Придбана бельгійська мережа Sigfox буде використовуватися для відстеження даних з цифрових лічильників води, відслідковування стану підземних комунікацій та ступеня застигання бетону на будівництвах. Наразі існуюча мережа Sigfox у Бельгії підключає 250 000 пристроїв IoT.


“Мене надихає приклад наших західних колег, які довго і успішно займаються мережами 4G і 5G, проте бачать величезний потенціал у мережі 0G. Власне, глобальні можливості роумінгу, а точніше його відсутності в мережі Sigfox, дозволять Citymesh підтримувати як національних, так і міжнародних клієнтів. Оскільки Sigfox діє в 72 країнах, об’єднує 18 мільйонів пристроїв та охоплює 1,3 мільярда споживачів, ви можете уявити, який потенціал і можливості щойно поклав до своєї кишені Citymesh”

CEO Sigfox Ukraine Дмитро Озеров.


Дмитрий Озеров також пояснив, що приклад Бельгії є значущим для України, оскільки процеси глобалізації створюють однакові умови для розвитку наших країн. За його словами, розширення мережі OG є показником розвитку державної економіки та бізнесу. “Технологія 0G завдяки низькому енергоспоживанню, зручності та глобальності ідеально підходить для вирішення проблем і задач багатьох підприємств! Я впевнений, що в Україні телеком-оператори теж звернуть увагу на цю технологію та зможуть розширити власні горизонти” – заявив Дмитро Озеров.

Нагадаємо, в Україні глобальний оператор почав працювати у січні 2021 року. Наразі розбудовується покриття по всій території України.

Глобальна мережа 0G від Sigfox діє з 2010 року в 72 країнах світу (в тому числі у країнах Євросоюзу, Великобританії, США, Канаді, Японії, Австралії) на 6 континентах. Нею активно користуються такі компанії, як Total, Airbus, Michelin, Danone, Bosch, PSA, DHL. Наразі у світі функціонує близько 18 млн. пристроїв Sigfox.