21 Жовтня 2021

В Києві презентували нові рішення цифровізації водопостачання

Український національний оператор промислового Інтернету речей (мережа 0G)  “Sigfox Ukraine” запропонував рішення для цифровізації водопостачання в Україні на міжнародній спеціалізованій виставці “Aqua Ukraine”.

CEO “Sigfox Ukraine” Дмитро Озеров розповів, що компанія представила на виставці пристрої для автоматизації процесів обліку води, а також трекінгу активів в комунальній сфері.


“Ми побачили великий інтерес з боку українських компаній до технологій, які пропонує мережа Sigfox. Більше того, за результатами виставки ми почали співпрацю з одним із перспективних представників цієї сфери в України. Це свідчить про те, що в нашій країні існує величезний потенціал для цифровізації водопостачання”

– заявив Дмитро Озеров.


Компанія “Sigfox Ukraine” представила на виставці два напрямки:

  1. Впровадження розумного трекінгу пивних кегів, а також будь-яких активів у комунальній та бізнесовій сферах. “Мережа Sigfox є глобальною, енергоефективною, з низькою вартістю впровадження та використання. Вона була створена в тому числі для відстеження активів, які не мають постійного доступу до живлення та не можуть використовувати дорогі технології трекінгу. Один з таких кейсів — це система стеження за використанням пивних кегів. Тільки в Австралії сукупна кількість пивних трекерів складає 80 000 пристроїв і в найближчі роки має вирости в 2-3 рази!”- заявив Дмитро Озеров.
  2. Встановлення розумних лічильників. “Sigfox Ukraine” вже має успішні кейси впровадження обліку водопостачання. Зокрема, “Sigfox Ukraine” разом з комунальним підприємством “ВодГео” м. Сміла успішно запустив проект обліку води. “У житловому будинку м. Сміла  були встановлені  смарт-лічильники, які автоматично передають дані в інформаційну систему Смілянського водоканалу. Результати впровадження лічильників позитивні: зменшився вплив негативного людського фактора, комунальні господарства отримали оперативний доступ до даних” – розповів Дмитро Озеров. Наразі подібні проекти запроваджуються в інших містах України.

CEO “Sigfox Ukraine” підкреслив, що український національний оператор промислового Інтернету речей відкритий для партнерства з українськими компаніями, а також робить все можливе для швидкої та ефективної цифровізації бізнес-процесів в нашій державі.

Нагадаємо, мережа Sigfox вже доступна для 10 млн населення України. Вона покриває 25% населення, в тому числі функціонує в таких містах, як Київ, Одеса, Львів, Харків, Дніпро.

Глобальна мережа 0G від Sigfox діє з 2010 року в 75 країнах світу (в тому числі у країнах Євросоюзу, Великобританії, США, Канаді, Японії, Австралії) на 6 континентах. Нею активно користуються такі компанії, як Total, Airbus, Michelin, Danone, Bosch, PSA, DHL. Наразі у світі функціонує близько 17 млн. пристроїв Sigfox.